keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Uusi kokemusMoikka, minulla oli lauantaina Peikin ratsastuskoulussa kokeilutunti. En ollut ikinä ennen käynyt siellä joten olisin ollut ihan hukassa ilman kaveriani (kävi Poni-Haassa mutta vaihtoi Peikiin). Hän sitten vähän kertoi tallin käytännöistä ja auttoi löytämään eri rakennukset jne. Iskä otti minusta vähän kuvia ja yhden videon, mutta ne on otettu puhelimella, joten laatu ei ole niin hyvä, halusin kuitenkin laittaa tänne postaukseen jotain. Tunti millä ratsastin, oli Kirsin pitämä koulutunti. Menin kiltillä Taco-ponilla, Peikissä ei ole hoitajia, joten ratsu pitää aina varustaa itse, jos se ei ole edellisellä tunnilla. Taco oli tosi kiltti karsinassa ja halusi koko ajan seurata mitä teki :D Taco on tallin luottoponi, joten oli oikein turvallinen olo lähteä tunnille. 


Peikissä verrytellään aina itsenäisesti ja jotkut opettajat, kuten Kirsi antavat kuitenkin ohjeita. Aloitin käynnissä ja tunnustelin vähän että millainen poni oli kyseessä, tein enimmäkseen voltteja. Taco oli hieman tahmea, joten vähän piti aina auttaa raipalla tai antaa pohkeita, ravissa tein myös aika lailla samanlaista volttityöskentelyä. Kun saatiin aloittaa laukkaaminen, ravasin vielä ja kun nostin laukan, laukkasin uraa pitkin. Taco ponkaisi aina laukkaan, mutta kun laukkasi se ei ollut liian reipas. Kun minun oli tarkoitus tehdä ympyrä, poni ei kääntynyt, mikä kyllä oli oma vikani sillä en kääntänyt pohkeilla, kun yritin uudelleen poni kuitenkin kääntyi ihan hyvin. 

Kun olimme verrytelleet, aloitimme tehtävän, tehtävänä oli tehdä loiva kiemura, voltti uraa kohti ja sitten jatkaa sulkutaivutuksessa kiemura loppuun. En ollut tosi pitkään aikaan tehnyt sulkutaivutusta, joten siinä oli vähän hakemista. Kirsi kuitenkin selitti tosi hyvin miten minun pitäisi tehdä ja vaikka ei aina (useimmiten) onnistunut, niin ymmärsin idean ja saatiin tehtyä jotain sulkutaivutuksen tapaista. Jatkettiin samaa ravissa ja siinä oli vähän ongelmana se että kun minun piti aina tehdä pidäte, poni ehti jo vähän lähteä kohti uraa ja en saanut kunnolla pohkeella sitä peppua siirrettyä. Kirsi kuitenkin sanoi tosi hyvin, kaikki ymmärsivät mitä piti tehdä, toteuttaminen oli vaan vähän vaihtelevaa. 


Tämän jälkeen tulimme pääty-ympyrälle ja meidän piti tehdä sulkutaivutusta myös siinä, tämä sujui ihan ok. Nostimme sitten laukan ja työskentelimme laukassa, saimme Tacon kanssa kivoja pätkiä. Lopuksi työskentelimme eteen-alas ravissa ja Taco rentoutui kivasti. Vaikka en läheskään onnistunut kaikessa, niin oli kiva tunti ja tykkäsin opetuksesta. Taco oli oikein mukava perusponi! Nyt pitää vain miettiä plussia ja miinuksia tallista ja päättää että onko tämä minulle sopiva talli. :)

Terveisin

Ellen

Svenska: Var och provrida på Peik, red en snäll ponny som hette Taco. Tyckte om timmen och läraren, nu måste jag bara fundera på plus och minus av stallet och fundera på om det är rätt stall för mig. 

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :) Olisi ollut tosi kiva, jos olisit kertonut vielä lisää mielipiteitäsi Peikin tallista - esim. verrattuna Poni-Hakaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tehdä erillisen postauksen siitä jossain vaiheessa :) Mutta se saa vähän odottaa sillä olen kuitenkin Poni-Haassa ratsastanut yli 10v ja kävin ensimmäistä kertaa Peikin ratsastuskoulussa, niin vaikea vielä sanoa kaikkia hyviä tai huonoja puolia. Tuonne olisi kuitenkin tarkoitus vaihtaa joten kun olen siellä vähän aikaa ratsastanut voin kertoa enemmän hyviä&huonoja puolia molemmista ja mielipiteeni. :)

   Poista
 2. Vähä kiva jos vaihat tonne! Mun kaveri ridaa kans peikillä ja on kehunu paljon :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)