sunnuntai 11. lokakuuta 2015

TOP 7 ASIAA MITÄ ODOTAN ENITEN JUURI NYT

//HUOMIO// Tarkoituksena ei ole leuhkia tms. Tein postauksen aika ex tempore ja kirjoitin vain ne asiat mitkä ensimmäisenä tuli mieleen, muitakin siis löytyy jos kauemmin mietin mutta tässä postauksessa nyt nämä jutut. 

Throwback New York 2008

1. USAn matka


Te ette vielä tienneet tästä mutta lähdetään perheen kanssa Floridaan, Miamiin joululomalla. Ei olla koko lomaa mutta vajaa kaksi viikkoa kuitenkin! Olen jo tosi pitkään halunnut matkustaa Amerikkaan, olimme kauan sitten Amerikassa minun vielä ollessa ala-asteella. Siitä on kuitenkin niin pitkä aika, että en muista paljoa, oltiin siis silloin New Yorkissa & New Jerseyssä ja ajettiin Kanadaan, silloin oltiin tosi paljon minun isän veljen ja perheen kanssa sillä he asuvat New Jerseyssä. Koska lähdetään matkaan joululomalla esim. äidin kriteerinä oli että matkustamme suhteellisen lämpimään paikkaan, siksi matkustamme tällä kertaan Floridaan.

Vaikka joululomaan on vielä aikaa, olen jo nyt ihan innoissani, siellä on vaan niin paljon mitä haluan nähdä ja kokea! Ei olla vielä paljoa suunniteltu mitä teemme ja minne menemme, kaikilla on kuitenkin jotain mitä haluaisivat erityisen paljon tehdä. Minä haluan käydä Universal Studios Orlandossa, NHL-ottelussa, Key Westissä, Everglade National Parkissa ja tietysti shoppailla (ja paljon!!).

Olen jo nyt vähän suunnitellut, miten aion hoitaa blogia matkan aikana ja tarkoituksena olisi että postaisin jokaisen päivän jälkeen postauksen blogiin mihin sisältyisi paljon kuvia ja vlogia! Miltä kuulostaa? Tämä tietysti edellyttää, että minulla on toimiva Wifi! Itse ainakin tykkään lukea matkapostauksia ja tarkoituksena siis ei olisi, että leuhkisin vaan haluan että jokainen teistä pääsee ns. mukaan reissulle! Mutta tämä on ainakin alustava suunnitelma. Jos joku teistä lukijoista on käynyt Floridassa, niin kertokaa kokemuksia ja jos teillä on blogipostauksia jne. aiheesta, niin linkatkaa!   

Empire State Building, 2008

2. Kokeilutunti Peikin ratsastuskoulussa

Olen siis varannut kokeilutunnin Peikiin, koska todennäköisesti lopetan Poni-Haassa tämän kauden jälkeen, niin olen katsellut vähän muita vaihtoehtoja! Suunnitelmana on saada vähän kuvia tunnista ja kertoa fiiliksiä. Jos joku teistä blogin lukijoista ratsastaa/on ratsastanut Peikillä, kertokaa ihmeessä kokemuksia ja toki muut saatte kertoa muita kivoja talleja! (:

3. Vanhojen tanssit


Käyn lukion toista vuotta mikä tarkoittaa, että ennen hiihtolomaa tanssin vanhojen tanssit! Lauantaina käytiin hakemassa mekkoni postista ja kun sitä puin päälle, niin tuli ihana fiilis! Kaikkia vanhojen tansseihin liittyviä juttuja suunnitellaan jo nyt ja joululoman jälkeen alkaa harjoitukset! Kyllä, minulla on pari ;) Eniten ehkä odotan sitä kun saadaan tanssia se oma tanssi, eli se jonka oppilaat ovat itse suunnitelleet.

4. Tukholma


Marraskuussa lähdetään pienen kouluryhmän kanssa kahdeksi päiväksi Tukholmaan. Tämä siis kuuluu meidän kurssiin, joka on erikoiskurssi meidän koulussa. Kurssilla katsotaan elokuvia ja analysoidaan niitä, ihan kaikenlaisia, klassikoita, uusia jne. Silloin kun olemme Tukholmassa, on käynnissä Tukholman elokuvafestivaali, minkä takia sinne menemme. Olen varma, että tästä tulee huippukiva matka!

En gång, alltid <3 (Minä & Lotta)

5. Nuorten MM-kisat


Meillä on hyvän ystäväni, Lotan kanssa liput Nuorten MM-kisoihin Pronssi ja Finaali-otteluun. Ne on siis 5.1.2016 ja ollaan oltu lippujen ostohetkestä asti ihan innoissamme! Kyseessä on siis jääkiekko (unohdin melkein sanoa, koska tuntui itsestään selvältä mutta ehkä se ei ole niin itsestään selvää :D).

6. Moskovaan?


Kuten ehkä jotkut tietävät, opiskelen venäjää lukiossa (neljäs kurssi menossa). Opettajamme kertoi jo ennen kesälomaa että ensi lukukautena hän lähtisi ryhmän kanssa Moskovaan viikoksi. Matka siis olisi huhtikuussa ja Moskovassa opiskeltaisiin, käytäisiin nähtävyyksissä jne. Matkalle pitää erikseen hakea, mutta aion ehdottomasti sinne hakea sillä tämmöistä tilaisuutta ei saa usein! Kun tiedän matkasta tarkemmin, jos sinne edes lähden jne. niin kerron! Tämä olisi ihan mahtava tilaisuus saada käyttää venäjää enemmän, oppia kulttuurista enemmän jne.

Tykkään meidän koulusta paljon kun on mahdollisuus lähteä matkoille, eivät maksa kovinkaan paljoa (jos yhtään) ja matkoja on paljon. Meidän koulussa melkein kaikki lähtevät ainakin yhdelle matkalle, etenkin jos opiskelee jotain kieltä. Mutta myös muita matkoja järjestetään kuten esim. tuo Tukholman reissu. Meidän koulussa tänä lukuvuonna järjestetään mm. matka Ranskaan, Belfastiin, Moskovaan, joku kiertomatka (mm. Itävalta?). Eli kaikilla tosiaan on mahdollisuus, mikä minun mielestäni tekee meidän lukiosta erityisen kivan!

Jos laskisin paljonko rahaa minulla menee kahviin... 

7. Terveystiedon YO


Kuulostaa ehkä oudolta hehe ja tämä voisi myös olla listalla, mitä juuri nyt pelkään eniten. Ainakin nyt alustavasti olen ajatellut kirjoittavani terveystiedon ensi keväänä, eli kun vielä käyn kakkosta. Yhtä aikaa odotan ja pelkään tätä, sillä se päivä koko ajan lähenee, mitä jos en ole lukenut tarpeeksi? Mitä jos unohdan? Miten minun pitäisi lukea? Milloin pitäisi aloittaa lukeminen? Tämmöisiä kysymyksiä pyörii mielessä joten jos joku haluaisi lievittää stressiäni ja kertoa jotain hyviä vinkkejä olisin todella kiitollinen!

Svenska: Massor saker som kommer hända och jag listade 7 saker som jag väntar mest på just nu. 1. Resan till USA, 2. En provtimme på Peiks ridskola, 3. Gamlasdans, 4. Filmfestival i Stockholm, 5. MM-tävlingar i ishockey (under 20 åringar), 6. Resa till Moskva med skolan?, 7. SE i hälsokunskap (tips??). 

Terveisin
Ellen

2 kommenttia:

 1. Kiva postaus, kivoja juttuja tapahtumassa sulle (:

  Kirjoitin ite bilsan viime keväänä, kun oli vielä kakkosella. Panikoin kamalasti, mutta hyvin meni siitä huolimatta. "Lueskelin" kirjoja koko talven, iltapalaa syödessä, illalla sängyssä, mutta oikeasti tehokkainta lukemista alkoi tapahtua vasta n. kuukausi ennen suurta päivää. Ei siis kannata huolestua, vaikka lukemisen aloittamisen jättää vasta helmikuulle, se on ihan okei. Lue miten opit parhaiten, itelle toimi tukisanojen kerääminen ja kertaaminen, sekä niiden asioiden listaaminen joita en vielä osannut. Kaikkea ei voi opetella, kannattaa keskittyä kokonaiskuvaan ja opetella muutama tärppiessee, ei sitä tiedä jos juuri se oikea kysymys osuisi kohdalle :)
  Viimeinen ilta ennen koetta oli hirveä, mutta siitä huolimatta kokeessa pystyy keskittymään ja kirjoittamaan. Ja seuraavissa ylppäreissä onkin sitten paljon vähemmän jännittävää kun on ensimmäisistä selvinnyt! Jos iskee liian suuri stressi ja paniikki, kannattaa rentoutua tekemällä kivoja juttuja, ja suosiolla vaikka lukea jostain kurssista vain muutama aihe, ei koko kirjaa. Aina voi käydä uusimassa jos jää harmittamaan. Ylppärit ei ole elämän tarkoitus.

  Tsemppiä terveystietoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Auttaa kun saa lukea miten joku muu on toiminut :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)