torstai 6. elokuuta 2015

Hidas poniMoikka, ennen kuin saatte kuulla Slovenian matkasta, niin kerron tiistain ratsastuksesta. Tämä oli siis syyskauden ensimmäinen tunti joten emme mitään kovin erikoista tehty. Minulle tuli vähän yllätyksenä kun sain tietää että menen Letulla, en ollut ennen mennyt sillä. Kaarrossa Lettu ei malttanut pysyä paikoillaan mutta kun lähdettiin liikkeelle, Lettu oli tosi hidas. Paljon raippaa sai antaa ja silti tuntui että poni ei liikkunut minnekään. Oltiin ympyrällä ja taivuteltiin, pikkuhiljaa Lettu pehmeni vähän.

Hejsan, förrän ni får läsa om Slovenien så ska jag berätta åt er om tisdagens ridning. Det här var alltså första timmen denna säsong så vi gjorde inget speciellt. Det kom som en liten överraskning när jag fick veta att jag ska rida Lettu, jag hade inte förr ridit den. Lettu ville först inte stå still men när vi började gå så var han väldigt långsam. Jag måste ge ganska mycket piska och ändå kändes det som om han inte rörde sug någonstans. Vi var på volt och böjde, så småningom mjuknade Lettu lite.Ravissa Lettu liikkui huomattavasti paremmin mutta se ei totellut ollenkaan pohkeita, kun yritin saada sitä uran sisäpuolelle, pää vähän kääntyi mutta poni ravasi samaa reittiä. Ei auttanut sekään että minulla oli jo valmiiksi lihakset ihan finito ennen koko tunnin alkua. Tehtiin perustyöskentelyä kaikissa askellajeissa, tavoitteena oli että saisimme läpiratsastettua ihan minkä tahansa ponin. Anne myös ilmoitti että tällä kaudella mennään HeB ja 80cm, en kyllä tiedä millä ponilla :D

I trav rörde sig Lettu betydligt bättre men han lyssnade inte alls på skänkeln, när jag försökte få honom att gå innanför spåret så vändes bara huvudet och ponnyn fortsatte gå så som han ville. Det hjälpte inte heller att mina muskler redan färdigt var helt slut förrän timmen ens börjat. Vi gjorde ganska bassaker i alla gångarter, det var meningen att man skulle få genomridet vilken ponny som helst. Anne sade också att den här säsongen rider vi LäB och 80cm, vet nog inte med vilken ponny :D
Steven on poissa pelistä, en tiedä kuinka pitkään. Letulla ratsastaminen oli jotenkin, tosi outoa tuntui siltä, ettei mikään oikein toiminut. Mentiin tunnin aikana myös ilman jalustimia ja koko ajan tuntui että tippuisin. Kyllähän se Lettu ajoittain meni ihan hyvin mutta ei ehkä ole ihan minun tyyppinen. Tehtiin kahdeksikkoa ja toinen ympyrä oli aina ihan epämuodostunut, pari kertaa meni kuitenkin ihan ok. Saa nähdä menenkö ensi kerralla taas Letulla.

Steven är inte i skick för jag vet inte hur länge. Att rida med Lettu kändes väldigt konstigt på något sätt, det kändes som om inget riktigt fungerade. Vi red under timmen också utan stigbyglar och det kändes som om jag skulle falla av. Nog gick Lettu alltid emellanåt helt bra men han verkar inte vara riktigt min typ. Vi gjorde åttor och den andra halvan blev alltid helt konstig, ett par gånger fick jag det och funka helt ok. Vi får se om jag ännu nästa gång rider Lettu.

Terveisin/Hälsningar

Ellen11 kommenttia:

 1. Oi vitsi, et usko mikä kiire tuli lukemaan postausta kun näin facen etusivulla kuvan LETUSTA!! Lettu on ollut aikaisemmin täällä Mikkelissä Rouhialan ratsastuskoululla ja se oli lempiponini kaikista parin vuoden ajan. Olen talvella ollut yhteydessä sinne Poni-Hakaan ja kysellyt Letun kuulumisia, mutta nyt se on vähän jäänyt ja muuttui kyllä päivä paremmaksi kun näin ajankohtaisia kuvia ponista ♡ Lettu oli vähän tommoinen hidas jo täällä ollessaan, mutta silloin se kyllä pukitteli heti kun sitä komensi. Nyt se on tainnut päästä siitä tavasta eroon? Kokemuksesta voin sanoa että kerta kerralta se siitä helpottuu ja kohta se todnäk menee jo ihan mallikkaasti, jos se on yhtään samanlainen poni kuin ennen ♡ Oi vitsi, tulipa ihana olo, en ees tiiä mitä pitäs sanoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla! Ja uskon kyllä että oppisin sillä paremmin menemään jos nyt meen sillä enemmän. Ei tosiaan pukittanut raipasta, ainakaan minulle :)

   Poista
 2. Voi Lettua, se oli ennen täällä Mikkelissä tuntiponina ja opetti muakin vähän paremmaksi ratsastajaksi! <3 Mitä sille kuuluu nykyään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Letulle kuuluu hyvää, pikkusiskoni hoitaa sitä joten jos haluat kuulla enemmän voisit ottaa häneen yhteyttä! Laita s-postia minulle niin voin antaa hänen s-postin :)

   Poista
 3. Jos sun opettaja antaa niin voisit mennä letulla koska uskoisin että meno alkaisi sujumaan kylläkin. Tai kokeile jotain ponia ketä et ikinä uskoisi sun lemppariratsuks koska just sillon se voi olla se! On silti tosi harmillista et Steven on pois pelistä jos se vielä lemppari ratsu on, mut kyllähän se on tunteja mennyt niin en ymmärrä mikset sinäkin sillä saisi mennä? Joka tapauksessa hyviä ratsastuksia tulevalle syyskaudelle(:!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Steven on mennyt vain alkeiskursseja ja tenavia, ei ole tarpeeksi kunnossa että voisi tulla kunnon tunnille valitettavasti :( Ja voi tosiaan olla että meno alkaa Letulla sujumaan paremmin kunhan sillä enemmän menen, niinhän se yleensä on! Saa nähdä mitä tuleva kausi tuo tullessaan :)

   Poista
  2. voi harmi jos steven ei ole sitten vielä niin kunnossa :( no mutta innolla odotan ketä ratsuja saat :) !

   Poista
 4. Harmi jos tunti tuntui menevän huonosti/tahmeasti, kuvissa oli kyllä monessa jo peräänanto hakusessa että olet ihan hyvin tainut ratsastaa silti ;) Jokainen poni kehittää onneksi eteenpäin ja nämä ei niin mieluisat yleensä opettavat kaikista eniten ratsastajaansa. Varmaan ja toivottavasti jo ihan erituntuinen jos seuraavalle tunnille saat, kun tiedät heti alkutunnista mitä odottaa ja mihin apuihin panostaa! :)

  Kiitos todella kivasta blogista, mukava seurata ratsastuskouluratsastajan treeniä, Ponihaka vaikuttaa ammattimaiselta paikalta ja ponitkin näyttävät sopivilta tarkoitukseensa ja sopivan erilaisilta ratsastajia ajatellen.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Ja olet ihan oikeassa kaikki ponit opettavat jotain ja ainahan ensi kerralla menee yleensä paremmin, olihan tämä ensimmäinen kerta tämän ponin selässä :) Tykkään meidän tunnista Poni-Haassa tosi paljon! :)

   Poista
 5. Sinut on haastettu liebster awards-haasteeseen!, Jos teet sen, käyppä kurkkaamassa -> http://ilonanb.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html :D

  VastaaPoista
 6. Sinut on haastettu liebster awards-haasteeseen!, Jos teet sen, käyppä kurkkaamassa -> http://ilonanb.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)