maanantai 18. toukokuuta 2015

Itsenäinen koulutunti
Moikka, tulin teille nyt kertomaan tiistain ratsastustunnista. Anne oli sen viikon lomalla joten meillä oli Leena. Menin Broidilla. Saatiin mennä itsenäisesti koulua. Itse en ole kovinkaan hyvä menemään itsenäisesti ja vaikka meitä oli vain viisi, niin tuntui kuitenkin siltä että joku oli koko ajan edessä tms. Onneksi oltiin yläkentällä koska siellä kuitenkin on enemmän tilaa.

Hejsan, jag ska nu berätta åt er om tisdagens rid timme. Vi hade Leena och jag red Broidi. Vi fick rida självständig dressyr. Själv är jag inte så bra på att rida självständigt, fast vi bara var fem så kändes det som om någon hela tiden var i vägen osv. Som tur var vi på övreplan så hade vi ändå lite mer rum.
Minusta tuntuu että itse kiirehdin vähän liikaa ja olin aika kova kädellä ja siksi ei mennyt yhtä hyvin kuin valmennuksessa. Työskentelin aika paljon käynnissä ja ravissa ja tein vaan pari laukkavolttia molempiin suuntiin. Taivuttelin aika paljon ja tein paljon voltteja, vähän kahdeksikkoja, avotaivutusta (yritin) jne. Sain käynnissä ja ravissa Broidin liikkumaan ihan ok, se kuitenkin oikoi aika paljon ajoittain. Ravasin lopussa vähän eteen alas. Tunti kuitenkin meni ihan ok, ei ihan täysin hukkaan heitetty.

Jag tror själv att jag hade lite för bråttom och var för hård med handen och att det därför inte gick lika bra som på träningarna. Jag jobbade ganska mycket i skritt och trav och gjorde bara några galoppvolter åt båda hållen. Jag gjorde mycket volter, åttor, öppna (försökte) osv. Jag fick i skritt och trav Broidi och röra sig helt ok, men han for ändå lite sina egna vägar emellanåt. I slutet travade jag med lite längre tyglar så att Broidi kunde sträcka på sig. Timmen for ändå helt ok, inte helt bortkastad.

Terveisin/Hälsningar

Ellen

//Kuvat (c) Nora
Bilderna (c) Nora6 kommenttia:

 1. Ihan näin mielenkiinnosta haluaisin kysyä, että miksi pidät niin lyhyet jalustimet koulutunnilla? Eikö pohkeet saisi vähän pidemmälle muuten? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu vähän ponista että miten lyhyet pidän ja voi olla, että noi vaan näyttää lyhyeltä koska yleensä laitan (ainakin omasta mielestä :D) ihan sopivat jalustimet, voihan se olla että tällä kertaa oli vähän liian lyhyet,
   mutta muistaakseni juuri tällä ponilla oli silleen että yksi jalustin oli n. puoli reikää lyhyempi mitä toinen.
   Kokeilen kuitenkin aina ennen tuntia eri jalustin pituuksia ja säätelen niitä joskus vielä kesken tunnin,
   jos tuntuvat liian lyhyeiltä/pitkiltä, minulla kuitenkin tuppaa olemaan vähän silleen että jos laitan vähän liian pitkät jalustimet niin on tosi vaikea keventää! Nyt tuli pitkä ja vähän sekava vastaus mutta toivottavasti tästä ymmärsi jotain :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)