keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Esteitä taas, viime Tiistain tunti


Moikka, Tiistaina oli luvassa esteitä ja sain mennä Stevenillä! Ihan yllätyksenä tuli kun en ole pitkään aikaan saanut sillä mennä. Tällä kertaa meillä oli Suski opettajana koska Piritalla oli jotain muuta, Suski on siis Poni-Haan entinen omistaja. Steven oli edellisellä tunnilla joten minun ei tarvinnut laittaa sitä kuntoon, esteetkin oli valmiiksi rakennettu ja hypättiin hevospuolella. 

Kun jalustimet oli saatu säädettyä, niin tulimme uran sisäpuolelle ja aloitimme ravaamisen. Ravissa tehtiin erilaisia harjoituksia esim. että piti keventää kaksi askelta ja olla kevyessä istunnassa viisi askelta, ajoittain tämä sujui ihan hyvin mutta olin yleensä vähän liian kauan kevyessä istunnassa koska jäin pidättelemään Steveniä ja sitten rytmi vähän katosi. Otettiin myös laukkaa ja oltiin kevyessä istunnassa, Steven oli aika innokas niin kuin aina. 

Aloitettiin sitten verkkahypyillä tultiin ihan perus ristikkoa pitkällä sivulla, Steven lähti aika kaukaa hyppyyn ja ensimmäisellä kerralla jäin vähän jälkeen.  Muut verkkahypyt sujui ihan hyvin vaikka tultiin joka kerta aika kaukaa. Seuraavaksi meidän piti tulla kaarevalla linjalla olevat kaksi estettä jotka oli toisella pitkällä sivulla, tässäkin Steven lähti aika kaukaa tai yleensä se otti ensimmäisen esteen vähän kaukaa ja sitten toisen vähän juureen. Vähän reippaampi tempo olisi saanut olla. 

Kun oltiin pari kertaa tultu tämä kaareva linja, niin siirryttiin rataan. Rata oli aika helpohko, aloitettiin kaarevalla linjalla, missä oli siis kaksi estettä, lyhyen sivun keskellä piti siirtyä raviin. Sitten piti tulla innarin tyylinen este ravissa, kääntäen vähän kulman jälkeen ja tulemalla melkein kokorataleikkaa tyylisen linjan. Suunta vaihtui ja piti tulla este joka oli ollut verkkaesteenä mutta joka nyt oli okseri. Tultiin rata kaksi kertaa ensimmäisellä kerralla meni ihan hyvin, ajoittain olisi saanut olla reippaampi tempo esim. viimeiselle esteelle, siirryin myös raviin vähän myöhemmin.  

Toisella kerralla ei muistaakseni tultu koko rataa(?), jätettiin kai pois kaareva linja ja tehtiin sillä lailla että nostettiin laukka lyhyen sivun keskellä ja laukattiin pitkä sivu, siirryttiin lyhyen sivun alussa raviin ja tultiin linja, tässä minun piti antaa Stevenillä vähän pohkeita, niin että se hyppäisi, tämän jälkeen tultiin vielä okseri samalla tavalla kuin viimeksi tällä kertaa Steven lähti taas kaukaa ja tuli iso hyppy.  Ihan hyvin Suskin mukaan oli mennyt, Steven oli kuulemma ollut herkkä pidätteille? Itse olin ihan whaat koska olin koko tunnin pidätellyt sitä :D 

Noh, Suski oli kuitenkin kiva opettaja, vähän erilainen kuin Pirita koska Suskin kanssa oli vähän itsenäisempää. Tykkään ehkä kuitenkin Piritan estetunneista enemmän :) Tunti oli kuitenkin kiva ja oli kiva mennä Stevenillä ihan normi tunneillakin! Kiitos kaikesta palautteesta edelliseen postaukseen, kiva että niin moni tykkäsi!

Terveisin
Ellen

//Valitettavasti mulla on vain nämä kuvat mutta kiitos Lili kuvista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)