torstai 16. lokakuuta 2014

Vastalaukkoja

Moikka, tiistaina oli taas normaalisti ratsastus. Tällä kertaa menin Amilla jolla on tultu mentyä aika monesti. Minun ei itse tarvinnut laittaa sitä kuntoon. Jo alkutunnista Ami oli tosi reipas ja ihan perus Amimainen. Käveltiin ensin ihan pitkin ohjin. Otettuamme ohjat aloimme tekemään voltteja käynnissä sekä myöhemmin ravissa. Ami puski aika paljon sisään mutta muuten voltit sujuivat ihan hyvin. Olimme pitkästä aikaa taas maneesissa ja kulmat olisi ehkä pitänyt tehdä vähän huolellisemmin jotta saisimme maksimimäärän tilaa käytettyä. Amissa riitti energiaa vaikka muille jakaa vaikka se on jo n. 20-vuotias papparainen. 

Kun olimme tehneet voltteja myös ravissa, niin Pirita selitti päivän tehtävän joka oli siis vastalaukat. Aloitimme ensin oikeaan suuntaan, kääntämällä vähän keskihalkaisijan jälkeen ja vasta asettamalla. Tämä meni hyvin ja saimme Piritalta kehuja. Kun olimme pari kertaa asettaneet, niin aloimme nostella vastalaukkaa, ensin suoristus, sitten asetus ja sitten laukka. Tämä sujui aika hyvin tähän oikeaan suuntaan, saimme kehuja ja Ami nosti hyvin laukat. Laukka olisi saanut olla vähän energisempi. Kuitenkin tilanne vähän muuttui kun tulimme toiseen suuntaan, eli vasempaan, sitä tasan samaa tehtävää. Laukka ei noussut, ei sitten millään. Ami puski tosi paljon ulos ja en käskenyt tarpeeksi. Siksipä lopputunnin sitten yritin saada sitä nostamaan sen laukan ja se ei millään onnistunut, tämä oli selkeästi Amin vaikeampi suunta vaikka se kyllä sen osaa, mutta Ami ei halunnut :D Lopulta tulin voltille Piritan ympärille ja nostin oikean laukan, laukkasin pari kierrosta ja sitten siirsin raviin. Otettiin loppuravit ja tunti olikin jo loppu. 

Sain Amin liikkumaan ihan kivassa muodossa, ongelma nyt oli tässä että en tähän toiseen suuntaan saanut Amia suoristettua ja muutenkin en antanut tarpeeksi selkeitä apuja. Saan luultavasti Amin ensi kerrallakin tai ainakin Pirita sanoi että ’’ensi kerralla jatketaan.’’ Loppujen lopuksi tykkäsin kuitenkin Amista vaikka lopputunti menikin vähän huonommin. 

Terveisin
Ellen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)