perjantai 5. syyskuuta 2014

Stevenillä ratsastus

Moikka, Tiistaina menin pitkästä aikaa taas Stevenillä! En kuitenkaan odottanut mitään suurta koska en ole oikein osannut ratsastaa Steveniä hyväksi viime aikoina. Koko tunti menee yleensä pidätellessä ja teemme usein jotain haastavampaa tehtävää joten silloin ei ollenkaan pysty keskittymään ratsastamaan muotoon, koska Stevenin kanssa pitää niin paljon keskittyä kaikenlaiseen muuhun. Tällä tunnilla meillä oli opettajana Titta ja meillä oli ihan vaan koulua. 

Harjasin ja laitoin Stevenin kuntoon, tällä kertaa kuntoonlaitto sujui ihan hyvin, osittain siitä syystä että poneille ei oltu annettu vielä heiniä, onneksi! Käveltiin sitten alakentälle missä meillä oli tunti, oli kiva olla ulkona vielä kun voi ja pohjakin oli ihan hyvä. Säädin jalustimet ehkä vähän liian lyhyeksi, minulla on melkein aina koulutunneilla vähän liian lyhyet jalustimet. Aloiteltiin alkukäynneillä ja Titta toivoi ettei kukaan meistä tippuisi tämän tunnin aikana (edelliseltä tunnilta oli tippunut kaksi ratsastajaa). Alkukäyntien jälkeen otettiin ohjat ja alettiin tekemään voltteja oisko ollu kaksi molemmille pitkille sivuille ja yksi molempiin päätyihin, en ole ihan varma. Stevenillä oli taas vauhti päällä ja ei oikein kuunnellut pohkeita tai pidätteitä. Tunnin aikana Titta huomautti monesti siitä että en istu alas kunnolla, joten siihen pitää keskittyä jatkossa!

Aluksi eivät edes voltit sujunneet. Ei siis ollut kovin hyvä alku tunnille. Tehtiin sitten vissiin vähän samoja asioita ravissa, missä Steven ravasi taas ihan päättömänä. Otettiin sitten laukkaa kahdella pääty ympyrällä mikä sujui ihan ok. Jossain vaiheessa alettiin tehdä sellaista tehtävää että nostaisimme laukan jossain kohtaa, laukkaisimme ympyrän ja siirtyisimme raviin ja näitä kohtia missä nosti laukan ja missä siirtyi raviin piti vähän vaihdella. Tämä ei sitten sujunnut ollenkaan meni ihan tosi huonosti. 
Tämän jälkeen annettiin pitkät ohjat ja annettiin ponien kävellä. Tulimme tunnin aikana myös temponlisäyksiä mitkä itseasiassa sujuivat ihan hyvin. Lopuksi tultiin taas pääty ympyröille ja ensin ravattiin siinä. Vihdoinkin sain Stevenin jotenkin hyvin menemään (45 minuutin jälkeen.) Nostettiin vielä laukka ja siinäkin Steven liikkui hienosti. Ihan lopputunnista poni siis meni tosi kivasti, harmi kun kuvaajaa ei ollut ihan lopputunnista paikalla. Kuten jotkut ehkä huomasivat teimme aika paljon Helppo C:n ohjelmasta, tämä sen takia että Sunnuntaina on kisat.

Menen kisoihin Stevenillä HeC, halusin mennä helpompaan luokkaan että pystyn keskittymään oikein kunnolla hyvien teiden ratsastamiseen jne. Saa kuitenkin nähdä miten menee kun nytkin kesti n. 45 minuuttia että sain ponin kuuntelemaan ja verkka aikaa on siis vain 15 minuuttia. Toivotaan kuitenkin että menee hyvin (ja että kisat eivät ole ulkona sillä Steven on paljon virkeämpi siellä, pahoin pelkään että ovat ulkona kuitenkin.) Eipä minulla muuta tällä kertaa!

Terveisin
Ellen

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! :)