keskiviikko 6. elokuuta 2014

Ensimmäinen tunti

#yolo

Moikka, nyt on ensimmäinen ratsastustunti takana. Oli kyllä tosi ihanaa saada palata tähän ratsastusarkeen! Jos joku siis ei vielä tiedä niin siirryin Tiistain vikalle koska meidän Lauantai tunti lopetettiin, tai sen tilalle tuli kai joku AK. Meidän koko ratsastusryhmä on täynnä bloggaajia haha :D Okei on siellä muitakin, mutta kaikki on tosi mukavia anyway. Palataanpa kuitenkin siihen Tiistaihin, olin ihan innoissani, koska sain mennä Stevenillä, en tosiaan ole mennyt sillä sitten ne onnistuneet PHR:n mestaruus kisat! En ensin meinannut löytää ponia koska se oli taas vaihtanut karsinaa, se on aina jonkun hevosen tai ponin vieressä mistä se ei tykkää, toisaalta se ei tykkää niin monesta joten :D 

Kuitenkin sille oli laitettu heinät niin se ei ollut ollenkaan halukas menemään tunnille, en edes saanut sille suitsia kun koko ajan sen piti syödä, no ensi kerralla pitää olla sitten vähän sneaky. Kun seisoin karsinassa, niin Steven tuntui tosi pieneltä kun oli siellä Unkarissa ratsastanut hevosilla (postaus tulossa kohta) mutta kun katson näitä kuvia, niin se on kyllä lihonut ihan hirveästi mutta ehkä sen maha vähän pienene. Unohdin muuten melkein kirjoittaa että Stevenillä on nykyään tuollainen tosi yolo huppu :D Kun olimme kävelleet alkukäynnit (ja Jonna ja Annina oli laulanut) aloitimme tunnin, otettiin ohjat ja aloitettiin tekemällä hyvät kulmat. Alussa Steven meni tosi hyvin kulmiin jopa ravissa mutta sitten se vähän jäi, minun pitäisi vaan saada se sisäpohje paremmin läpi. Tultiin sitten kolmikaarista, keskityttiin suoristamaan ja asettamaan. Tulimme samaa myös ravissa. Yritin keskittyä siihen että olen itse suorana. Tuntui siltä että olin suora mutta tiesin että nojasin liikaa eteen.  

Vasemmassa kierroksessa minulla myös tuuppaa käymään, niin että nojaan sisäänpäin. Tämä on osittain minun skolioosini syytä ja siksi sitä onkin, niin vaikeata korjata aion kuitenkin yrittää saada selkäni suoremmaksi. Kun oltiin tultu kolmikaarista, niin tulimme kahdelle pääty-ympyrälle ja otimme siinä laukkaa.  Se sujui vähän niin ja näin aluksi mutta sain laukan sitten paremmaksi. Vaihdettiin sitten suuntaa ja käveltiin hetki pitkin ohjin. Pirita sitten käski meidät nostamaan jalustimet kaulalle. Aloitettiin taas kolmikaarisella se meni ihan ok, vähän Steven puski sisään kaarteissa. Otettiin sen jälkeen taas laukkaa samoilla ympyröillä ja ennen kuin löytyi rytmi, niin heilahtelin vähän siellä selässä tai ainakin siltä tuntui. Sen jälkeen kai vaan ravattiin vähän ja annettiin pitkät ohjat. Pirita just lopussa sanoi että meni hyvin mutta minä just siinä vasemmassa kierroksessa nojaan sisäänpäin. 

Steven oli ihan hikinen tunnin jälkeen, johtui kyllä eniten kuumudesta luulisin :D Käveltiin sitten maneesin eteen ja tultiin alas hevosen selästä, ensi kerralla puhutaan kai vähän enemmän siitä että ketkä haluavat kisata missäkin lajissa ja kenellä jne. On ihan outoa ajatella että ensi kerralla niin minä olen jo ollut ensimmäisen päivän lukiossa, sillä koulu alkaa meillä ainakin 12.8. 

Terveisin
Ellen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)